Maart – Boomkapbedrijf in de winter

Boomkappers met pit

De winter is voorbij en snel vergeten, maar wij blikken even terug. 2024 begon met sneeuw en vorst. Geen weer om bomen te kappen? Zeker wel! Dikke trui, waterdichte jas, handschoenen aan, machines en wagens paraat, boomkappers in de startblokken. Gaan met die banaan!


Bomen kappen aan de lopende band

In de winter bomen kappen kan zelfs voordelen hebben. Loofbomen zijn kaal, dat is handig. En de grond is bevroren, zodat onze zware machines niet zo snel wegzakken in de modder. Dat werd wel een puntje toen het alsnog heel veel ging regenen. Dan gebruiken we platen tegen het wegzakken en om het gazon in tuin of park te beschermen. Dus gekapt hebben we. En veel! Dan zijn goede machines absoluut een pluspunt: kleine kraan, telescoopkraan, kiepwagen, versnipperaar etc. Daarmee klaren onze ervaren boomkappers elke klus vakkundig en snel.


Bomen verzagen en versnipperen

Druk was het dus. De ene boom na de andere ging tegen de grond. Maar ook druk met het verzagen van de gekapte bomen en versnipperen van het kleinere hout. Het geeft toch veel voldoening als je na een zware klus de wagen met verzaagde boomstammen ziet staan. Klaar voor transport, op weg naar hergebruik (bouw, meubels) of bestemming brandhout. Na bomen kappen en verzagen volgt onherroepelijk opruimen en versnipperen. Dus de versnipperaar draaide overuren en wij hebben wagenlading na wagenlading mooie houtsnipppers afgevoerd.


Tip

Interesse in houtsnippers voor tuin, plantsoen of park? Ze zijn zowel geschikt voor paden als voor bodembedekking in borders. Onze versnipperaar heeft deze winter letterlijk bergen prima houtsnippers geproduceerd. Gewoon even bellen!