December – Boomkappers in actie

Wat een weer!

In jaren niet zoveel regen gevallen: nat, nat, nat. Er zijn plekken waar bomen gekapt moeten worden, maar waar wij niet kunnen komen op dit moment met onze machines. Dat wil nog niet zeggen dat we stilzitten, want er is genoeg werk dat boomkappers wél kunnen doen. 


Gigantische bomen kappen

Zo hebben we diverse enorme bomen gekapt afgelopen maanden. Dat zijn altijd weer mooie projecten. Het is gewoon een uitdaging om met een grote kraan zo'n zware boom volkomen gecontroleerd tegen de grond te krijgen. Met een telescoopkraan tillen we zelfs complete bomen over gebouwen heen, als we niet in de tuin kunnen komen. Spectaculair om te zien! Meestal gaan we ook direct aan de slag met de versnipperaar voor stammen en takken tot zo'n 40 cm dik. Opgeruimd staat netjes en de snippers zijn ideaal als bodembedekker in tuin of park.


Van boomstam tot meubel

Maar niet al het hout van de bomen die wij rooien eindigt als snippers of brandhout. De stam van een majestueuze beuk die helaas gekapt moest worden (noodkap), krijgt een tweede leven in de meubelmakerij. Wij hebben de stam eerst tot grote bladen verzaagd, uiteraard met een professionele zaagmachine. Mooi winterwerk. Dan worden de bladen gestapeld en opgeslagen onder 2000 kilo gewicht om 3 jaar lang te drogen zonder krom te trekken. Het duurt even, maar dan zie je deze beuk terug als tuinbank of tafelblad. Recycling, een mooi aspect van ons werk.


Tip

Ben je op zoek naar een boomkapper die elke denkbare klus vakkundig en veilig kan klaren? Zoek niet langer, want je hebt hem gevonden! Van planning tot uitvoering van de boomkap tot verwerking van het hout: wij staan voor je klaar.