Juli – Stormschade bomen

Het weer gaat tekeer

We willen het liever niet, maar het gebeurt gewoon... Een storm met rukwinden en windhozen. Als boomkappers krijgen wij dan te maken met omgewaaide bomen of dikke afgebroken takken. Zo'n ongecontroleerd vallende boom (en ze zijn GROOT vaak) kan veel schade veroorzaken.


Boomkappers voorop!

Je hebt ze vast wel gezien na de julistorm: spectaculaire foto's van bomen die op huizen, auto's, straten en wegen gevallen zijn. Voor de schade hersteld kan worden of om de blokkade van de straat op te heffen moet eerst de boom (of bomen) geruimd worden. In zo'n noodsituatie staan onze boomkappers dan ook 24/7 klaar om gevallen bomen en takken op een professionele manier te verwijderen. Is een boom op een huis of ander gebouw gevallen, dan gaan wij altijd voorzichtig te werk om naast de ontstane stormschade niet nog meer schade te veroorzaken.


Snel én veilig bomen ruimen

Cruciaal bij stormschade is dat (half) omgevallen bomen snel geruimd worden. Dat kunnen wij! Met kraanwagen, zaagmachines en vakmensen om die machines te bedienen klaren we de klus snel, maar ook met beleid, want het moet wél veilig gebeuren. Eerst de situatie goed bekijken en de risico's inschatten. De boom in zijn geheel of in stukken van het gebouw, de straat of de weg af tillen? De bomen of de stukken laten liggen in de tuin of langs de kant om ze later klein te zagen en te versnipperen? Of meteen afvoeren? Elke situatie is anders; wij lossen het op!


Tip

OF een boom bij storm dreigt om te vallen, hangt af van de soort boom, de plek waar hij staat, de conditie van de boom etc. Heb je een boom die bij omvallen veel schade kan veroorzaken en vertrouw je het niet? Laat ons ernaar kijken!