September – stormschade opruimen

Het was me de zomer wel!

Wisselvallig weertje, mag je wel zeggen, de afgelopen maanden. Van heerlijk warm tot koud en regenachitg. Storm hebben we ook al gehad. En met storm komt onvermijdelijk stormschade. En met stormschade komen onherroepelijk de alarmtelefoontjes binnen bij de boomkapper.


Omgevallen bomen, gescheurde bomen

Als het stormt, staan wij boomkappers al in de startblokken, want omgevallen bomen die wegen blokkeren, moeten natuurlijk zo snel mogelijk opgeruimd worden. Deze keer hadden we onder meer een 100 jaar oude eikenboom die compleet doormidden gescheurd was. Daar was minder haast bij, maar toch... In de stilte na de storm rukken wij dan uit met groot materieel. De boom stond deels nog overeind, maar was niet meer te redden. Flinke klus: kleinere takken met loof eraf, stam en dikke takken in behapbare stukken zagen en afvoeren. Opgeruimd staat netjes!


Vaarwel wateroverlast, hallo boomkapper!

Ook een dingetje deze zomer: door de extreem natte winter en lente stond de natuur op veel plaatsen blank. Tergend langzaam is het water gezakt en eindelijk konden wij met onze machines weer op plaatsen komen die lang onbereikbaar waren. Daar lag werk te wachten. Bomen rooien, bomen snoeien, bergen takken uitrijden, groot grondverzet... Zo druk als een klein baasje. Hoewel, ondertussen hebben we ook een nieuwe hoogwerker om nog makkelijker en sneller te kunnen snoeien op moeilijke plekken. Waar een klein bedrijf groot in kan zijn!


Tip

Neem even de tijd om onze foto's op deze website en op Facebook te bekijken. Dan zie je onze boomkappers aan het dagelijkse werk met ons volledige machinepark. Variatie genoeg en lekker buiten bezig. Wat hebben we toch een mooi vak!