Juni – Allround boomkappers

Bomen kappen en nog veel meer

Wie denkt dat wij een saai leventje leiden als boomkappers, die vergist zich. Bomen kappen is de hoofdmoot, maar tussendoor doen wij heel veel andere dingen. We nemen je mee langs de meest uiteenlopende klussen en de mooiste momenten van de afgelopen maanden. 


Toch nog even over bomen kappen

Zieke bomen kappen, niet leuk, maar het moet gebeuren. Soms weet je al dat ze ziek zijn, zoals een aantal essen die we gevloerd hebben. Maar toen we een linde en een kastanjeboom plat legden, kwamen we voor een verrassing te staan: niks te zien aan de buitenkant, maar die bomen bleken van binnen hol, en niet zo'n beetje! Ook nog bezig geweest met wilgen knotten, geen handwerk maar machinaal, snel en efficiënt. Diverse klussen voor grondwerk gedaan en een nachtelijke brandweer-oefening gehad bij ons op de zaak: bomen zagen onder spanning.


Boomkappers out-of-the-box

Zo, dat was nogal wat, maar we gaan nog even door. Bosfrezen doen we nu ook. Heb je een overwoekerd perceel? Met bosfrees-technieken worden takken, struiken en stobben verwijderd, zodat de grond weer bewerkt, herbeplant en ingezaaid kan worden. Ook hebben we verzaagde stammen getransporteerd uit een productiebos en 'en passant' een lange schutting geplaatst, want dat kunnen we gewoon. Bovendien waren we prominent aanwezig op de Landbouwbeurs in Vlagtwedde en is in juni een klein boomkappertje-in-spe geboren. YES! Saai leven? Nou nee...


Tip

Denk niet te snel dat je voor een klus niet bij ons terechtkunt. Je kunt ons alles vragen wat maar éven (en soms even niet) met boomkappen en grondwerk te maken heeft. Zoals het spreekwoord zegt: nee heb je, ja kun je krijgen!